Bütün dünyada insanlarla iç içe yaşayan, sürekli uzayan kesici dişlerinin uzunluklarını belli bir seviyede tutabilmek ve aynı zamanda keskinleştirebilmek için sürekli kemirme davranışı içinde bulunan bu canlılarla mücadele diğer zararlılara göre daha zor ve dikkat gerektiren bir iştir.
Metabolizma özellikleri böceklerden farklı kan dolaşımına sahip canlılar olması nedeniyle biyosidal ürünle mücadelenin en son tercih yöntemi olması bilinmelidir. Ekolojik temelli mücadele yaklaşımı mekanik mücadele , biyolojik mücadele ve kimyasal mücadele sırası izlenerek uygulanabilir. Bu düşünceyle kemiricilerin yaşam alanlarının ortadan kaldırılması özellikle tesis ve binalara girişlerinin önlenmesi yapılan mücadelenin etkinliğini devam ettirebilmesi bakımından önemlidir. Son derece kurnaz ve yeni ortam koşullarına uyum sağlama yetenekleri gelişmiş bu canlıların özellikle farelerin, etrafta farklı eşyaların bulunduğu, karmaşık labirent şeklinde bir odadan iki defa geçtikten sonra göremedikleri halde bütün eşyaları ve yerlerini hafızalarına alabiliyor olmaları ortamdaki değişiklikleri hemen fark ederek kuşku duymalarına neden olur.
Kuşkuyu bir savunma aracı olarak kullanan bu zararlılara karşı hızlı düşünmek , çabuk görmek ve doğru karar vermek hızlı durum değerlendirmesinin vazgeçilmez basamaklarıdır.
Tek bir farenin bulunduğu mekanda günde 3000 dışkılama ve her 5 dakikada bir damlalar halinde idrar bırakabilmesi ortamda bulunan her türlü gıdayı kontamine etmeleri için yeterli olabilir.
Yaşadığınız ortamda bulunma şüpheleri bile çok büyük bir huzursuzluk kaynağı olan kemirgenlere karşı profesyonelce eğitilmiş uzman personellerimizin bu şüpheyi bile ortadan kaldırmak için özveri ile çalışacaklarına olan güvenimiz tamdır.